عصر حاضر در مقایسه با دوره های پیش از خود با تغییرات بسیاری در سبک زندگی انسان ها همراه بوده که یکی از پیامدهای مهم آن تغییر ساعت و کیفیت خواب افراد است. شمار بسیاری از مردم در دنیای مدرن و گره خورده با تکنولوژیِ امروز نمی توانند هشت ساعت خواب شبانه ی توصیه شده را به صورت کامل داشته باشند و از این مسئله به راحتی نیز عبور کرده و از تأثیرات مخرب و آسیب رسان آن غافل هستند. دکتر متیو واکر، متخصص مغز و اعصاب، و محقق برجسته ی انگلیسی در زمینه ی خواب اظهار می کند که کمبود خواب با بیماری های مهلک متعددی در ارتباط بوده و بسیار خطرناک است و تمامی ابعاد زندگی انسان را تحت تأثیر قرار می دهد. واکر حاصل بیش از بیست سال تحقیقات خود و همکارانش را در کتاب "چرا می خوابیم ؟ قدرت خواب و رویا" گردآوری کرده و به اهمیت و ضرورت خواب کافی و باکیفیت پرداخته است.
کتاب چرا می خوابیم یک اثر علمی مشهور و جدید درباره ی خواب و رویا است که متیو واکر در آن از عواقب خواب شبانه ی کمتر از شش یا هفت ساعت می گوید و پیامدهای مربوط به سلامتی آن را بیان می کند. او معتقد است خواب خیلی کم سبب کوتاه شدن طول عمر می شود و زمینه ساز بسیاری از بیماری های خطرناک است. او بر اساس سال ها پژوهش و تحقیق در زمینه ی خواب، در این کتاب نشان می دهد خواب باکیفیت و کافی عملکردهای متنوعی از جمله یادگیری، حفظ کردن، تصمیم گیری و انتخاب منطقی را تقویت کرده و تأثیر مستقیمی بر سلامت جسم و روان دارد.
در بخش هایی از کتاب "چرا می خوابیم ؟" می خوانیم :
خواب آلودگی تأثیرات مخربی بر مغز وارد می کند و آن را به مشکلات عصبی و روانی متعددی (مانند بیماری آلزایمر، اضطراب، افسردگی، اختلال دوقطبی، خودکشی، سکته ی مغزی و دردهای مزمن) پیوند می دهد و همچنین موجب ایجاد مشکلات مربوط به سیستم فیزیولوژیکی بدن می شود و به ایجاد بیشتر اختلالات و بیماری های بی شماری (مانند سرطان، دیابت، سکته ی قلبی، ناباروری، افزایش وزن، بیماری چاقی و نقص ایمنی) کمک می کند. هیچ جنبه ای از بدن انسان از اثرات مخرب و مضر کمبود خواب در امان نیست. ما از نظر اجتماعی، سازمانی، اقتصادی، جسمی، رفتاری، تغذیه ای، زبانی، شناختی و عاطفی به خواب وابسته هستیم.
به طور معمول، خوابِ شبانه ی کمتر از شش یا هفت ساعت به سیستم ایمنی بدن شما آسیب می زند و خطر ابتلا به سرطان را بیش از دو برابر می کند. خواب ناکافی یکی از عوامل مهم در سبک زندگی است و تعیین می کند که آیا شما به بیماری آلزایمر مبتلا خواهید شد یا خیر. خواب ناکافی (حتی کاهش اندک آن فقط به مدتِ یک هفته) سطح قند خون را به شدت مختل می کند، تا جایی که در زمره ی پیش دیابتی ها طبقه بندی می شوید.
خواب کوتاه احتمال انسداد و تنگ شدن رگ های قلب را افزایش می دهد و شما را در معرض بیماری های قلبی و عروقی، سکته و نارسایی قلبی قرار می دهد. اختلال خواب در افزایش اوضاع نامساعد روانی از جمله افسردگی، اضطراب و خودکشی، نقش زیادی دارد.
شاید شما نیز متوجه شده اید که وقتی خسته اید تمایل بیشتری به غذا خوردن دارید. این تمایل تصادفی نیست. خوابِ خیلی کم موجب افزایش هورمون گرسنگی و کاهش هورمون سیری می شود. با وجود اینکه معده تان پر شده، هنوز هم می خواهید بیشتر غذا بخورید. افزایش وزن در بزرگسالان و کودکانی که دچار کمبود خواب هستند اثبات شده است. بدتر از آن، اگر بخواهید رژیم بگیرید اما هم زمان خواب کافی نداشته باشید، رژیمتان بیهوده است، زیرا بیشترِ وزنی که از دست خواهید داد متعلق به توده ی عضلانی بدن است، نه چربی.
با در نظر گرفتن مجموع پیامدهای مربوط به سلامتی که مطرح شد، پذیرفتن این رابطه ی اثبات شده آسان تر می شود : هرچه خواب شما کوتاه تر باشد، طول عمرتان هم کوتاه تر خواهد بود.
"چرا می خوابیم ؟ قدرت خواب و رویا"
نویسنده : متیو واکر
مترجم : ناهید ملکی
انتشارات : نوین توسعه
پشتیبانی و پاسخگویی تلفنی
روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 الی 16
(به استثنای روزهای تعطیل رسمی)
تلفن : 03142642079
ایمیل : arianhonar.ir@gmail.com
خدمات مشتریان
سایر خدمات
اطلاعات
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به آرین هنر میباشد.
هرگونه استفاده و کپیبرداری از عکسها و محتوای این سایت غیرمجاز بوده و پیگرد قانونی و شکایت در پی خواهد داشت.
1403 - 1400